Elektorblog

Az Elektor a politikai kommunikációban is végbemenő permanens technológiai forradalom legújabb trendjeinek, alkalmazásainak és gyakorlatainak bemutatásával kívánja segíteni az olvasók eligazodását. A politikai kampányok monitorozása mellett nyomon követjük különböző szakmai oldalak írásait, valamint a szakmai szervezetek publikációit, tevékenységét is. >>>>>

12/03/13 Ingyen állami óvszert okostelefonnal

and.ferenczi

Míg magyar fővárosban a melegolimpia elleni küzdelem tölti ki a főpolgármesteri adminisztráció hétköznapjainak egy komoly részét, addig New York városa Valentin nap alkalmából kondomkereső alkalmazással ajándékozta meg a szerelmeseket. New York sosem a bezárkózásáról, a prüdériáról vagy konzervatív mozgalmairól volt híres, ráadásul a keleti parti metropolisz már a 70-es évek óta ingyenes óvszert ajánl fel polgárainak. A városi adminisztráció egészségüggyel foglalkozó osztályának adatai szerint 36 millió férfi óvszert, 1 millió női óvszert (!), valamint jelentős mennyiségű síkosítót (!) osztottak szét Manhattanben és a többi négy városrész valamelyikében. A kampány most a TV-spotok után újabb lendületet vett.

A hagyományos kommunikációs eszközökön túl (forródrót, plakát, tv-hirdetés) most okostelefon-alkalmazással is népszerűsítik a programot. A minden okostelefon-platformon elérhető szolgáltatásból kideríthetjük a legközelebbi óvszer-lelőhelyet, ha éppen nem tudjuk féken tartani vágyainkat.

Az ingyenes óvszer-programot gyakorlatilag saját branddé fejlesztette New York, még tovább erősítve ezzel a szabadság és a progresszió városának imázsát. Szerencsére Magyarországon és azon belül Budapesten nem jelent komoly veszélyt sem a HIV, sem a többi komolyabb nemi úton terjedő betegség. A megelőzés és a felvilágosítás egyik fontos eleme lehetne azonban a főváros vagy az állam által biztosított ingyenes óvszer.

(Zárójeles megjegyzés: Mit szólhatnak vajon az ingyenes állami óvszerhez az óvszergyártó-vállalatok? Az Elektor már várja a Közbeszerzési Értesítőt a 2 millió budapestinek járó óvszerről.)




Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektor.blog.hu/api/trackback/id/tr314313980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása