Elektorblog

Az Elektor a politikai kommunikációban is végbemenő permanens technológiai forradalom legújabb trendjeinek, alkalmazásainak és gyakorlatainak bemutatásával kívánja segíteni az olvasók eligazodását. A politikai kampányok monitorozása mellett nyomon követjük különböző szakmai oldalak írásait, valamint a szakmai szervezetek publikációit, tevékenységét is. >>>>>

12/01/04 Micsoda év!

and.ferenczi

Minden ünnep, évforduló remek alkalmat jelent a politikusok és a pártok számára, ahhoz, hogy építsék saját politikai imázsukat, valamint eljuttassák aktuális üzeneteiket a választókhoz. Nincs ez másként az újévnél és a karácsonynál sem. A politikusok és a politikai szervezetek minden eszközzel kihasználják a téli ünnepeket, hogy neutrális, kedves köntösben kommunikálják a kemény politikai issuekat. A hazai pártok és politikusok semmi különlegessel nem rukkoltak elő - még a köztársasági elnök sem. Nem így tettek a kanadai Konzervatívok, akik jól átgondolt, profi oldallal "ünnepeltek". A 2011-es év igazán sikeres év volt a kanadai Konzervatív Párt számára, ugyanis a tavalyi választáson többséget szereztek a parlamentben, amire legutóbb 1988-ban volt példa. Igaz, kormányozni, már 2006 óta kormányoznak - kisebbségben. A rég nem látott sikert egy különleges interaktív videóval ünnepelték.

A párt vezetője az egész böngészőablakot befoglalva búcsúztatja az óévet felemlegetve a győzelmi pillanatokat. Köszöntője után a választók dönthetnek, a számos sikersztori közül melyikről néznek meg egy rövid összeállítást. A választási győzelmet dokumentáló videó és a szakpolitikai eredmények megtekintését követően az elnök felhívja a kanadaiak figyelmét arra, hogy támogassák a Konzervatív Pártot. A kanadai adórendszerben a pártoknak juttatott pénzadományokat le lehet írni az adóból, ezért a Konzervatívok egy adókalkulátort is beépítettek az újévi köszöntőbe, ami rögvest kiszámolja a választónak járó adókedvezményt.

A köszöntőoldal jó példája annak, hogyan lehet kitörni a szürke üdvözlőlapok és videóüzenetek világából. A különböző formák és üzenetek ízléses integrálásával sem az ünnepi köszöntő, sem az adománygyűjtés nem öncélú.




Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektor.blog.hu/api/trackback/id/tr113518675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása