Elektorblog

Az Elektor a politikai kommunikációban is végbemenő permanens technológiai forradalom legújabb trendjeinek, alkalmazásainak és gyakorlatainak bemutatásával kívánja segíteni az olvasók eligazodását. A politikai kampányok monitorozása mellett nyomon követjük különböző szakmai oldalak írásait, valamint a szakmai szervezetek publikációit, tevékenységét is. >>>>>

12/06/04 URL-lel választást nyerni

and.ferenczi

Sok amerikai kampányőrületet láttunk már. A cowboynak öltözött kormányzótól kezdve a lövöldöző mezőgazdasági biztos-jelöltig mindent. De ilyet még biztosan nem! 

Floridában, a Miami néhány elővárosát magában foglaló körzetben már dübörög a kongresszusi kampány.  Az eddig hagyományosan republikánus vidéken most is jobboldali képviseli az ott lakókat. A kubai származású kongresszusi képviselőnek Mario Diaz-Balartnak, azonban most egy nem akármilyen kihívója akadt. A jelölt nem más mint Vote for Eddie.com. Igen, ez nem vicc. Valóban Vote for Eddie.com-nak hívják a jelöltet.

A floridai törvények értelmében a jelöltnek hivatalos nevén kell a szavazólapon szerepelnie, ezért a szintén kubai származású, Eddie Gonzales a jelölési procedúrát megelőzően nevet változtatott.  A - vélhetően minden kommunikációs tanácsadó által nevetségesnek tartott - húzás végül meghozta eredményét. A független jelölt máris összeszedte a jelöltállításhoz szükséges aláírásokat, rákerült a novemberi választás szavazólapjára és ezzel az országos média is felfigyelt rá. 

Vote for Eddie.com-nak azonban nem csak a neve szokatlan kicsit. Az URL-jelölt azt szeretné, ha az Egyesült Államok nem függne többé a külföldi olajtól, ezért a benzin jövedéki adójából 9 centet megújuló energiaforrások kutatására, fejlesztésére fordítana. 

Az Elektor már csak a szokatlan névválasztás miatt is szurkol neki. Hajrá Vote for Eddie.com!

(via Mashable)




3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://elektor.blog.hu/api/trackback/id/tr204565232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamasuka 2012.06.05. 09:36:28

Ha nem Eddie Gonzalesnek, hanem Eddie Kennedynek hívnák a fickót, tuti nem folyamodik ehhez a Baldricket és Billyt is megszégyenítő trükkhöz.

:D

Styxx 2012.06.05. 11:09:53

"A - vélhetően minden kommunikációs tanácsadó által nevetségesnek tartott"
Én ebben nem vagyok biztos, hogy minden tanácsadó nevetségesnek tartotta. Noname politikai szereplő pasi egy fontos üzenettel hogyan tudna kitörni?
Szerintem kábé olyan, mint amikor eljátszadoztak azzal, hogy egy új, kis magyarországi pártnak érdemes lenne felvenni a programpontjai közé a Halászbástya lebontását, majd csak akkor bevallani, hogy mindez kampányblöff, amikor kellő médiafelületet kap. Arra az érvre, hogy mi várható tőlük, ha már startba hazudnak a válasz: a mainstream pártok is alapból hazudnak a kampánypénz kapcsán, azért kényszerült ilyen gerillamarketing húzásra.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2012.11.27. 06:16:34

"URL-lel választást nyerni"?
- részvételt lehetett nyerni...
- na és azután?


süti beállítások módosítása