Elektorblog

Az Elektor a politikai kommunikációban is végbemenő permanens technológiai forradalom legújabb trendjeinek, alkalmazásainak és gyakorlatainak bemutatásával kívánja segíteni az olvasók eligazodását. A politikai kampányok monitorozása mellett nyomon követjük különböző szakmai oldalak írásait, valamint a szakmai szervezetek publikációit, tevékenységét is. >>>>>

12/05/16 Az Elektoron túl 3 - Séta közben SMS-ezni tilos!

and.ferenczi

Nehéz elhinni, de Amerikában már súlyos baleseti tényező a mobiltelefon, ezért a New Jersey állambeli Fort Lee-ben betiltották a séta közbeni SMS-ezést. 

A gyakorlatilag New York részét képező, ám már New Jersey közigazgatási területén lévő városrészben megelégelték az SMS-ezés okozta baleseteket és 85 dollár (kb. 20 ezer forint) büntetést szabnak ki azokra, akik nem tudják visszatartani grafomániájukat.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

A hülye törvényeknek persze nagy hagyománya van az Egyesült Államokban. A connecticuti Devonban például tilos napnyugta után hátrafelé sétálni, de például Iowa államban a csókok nem léphetik át az 5 perces időkeretet és nyilvános bajszos férfi nem puszilhat meg egy nőt.

Még több idióta jogszabály: itt.

 

Az Elektoron túl c. rovatunkba olyan híreket válogatunk, melyek csupán közvetve kapcsolódnak a blog témájához, azonban érdekesek lehetnek a digitális politikai kommunikáció szempontjából.




Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektor.blog.hu/api/trackback/id/tr64516256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása