Elektorblog

Az Elektor a politikai kommunikációban is végbemenő permanens technológiai forradalom legújabb trendjeinek, alkalmazásainak és gyakorlatainak bemutatásával kívánja segíteni az olvasók eligazodását. A politikai kampányok monitorozása mellett nyomon követjük különböző szakmai oldalak írásait, valamint a szakmai szervezetek publikációit, tevékenységét is. >>>>>

12/02/15 Mi a közös Matolcsy Györgyben és Mitt Romneyban?

and.ferenczi

Hogy mi a közös Matolcsy Györgyben és Mitt Romneyban azon túl, hogy mindketten jobboldali politikusnak vallják magukat?

Annyi még egészen biztosan, hogy hasonló indulatokat váltottak ki a választókból az elmúlt hetekben. Romneyt és Matolcsyt egyaránt a vagyoni helyzetről tett kijelentései miatt kritizálták. Míg Matolcsy csak 47 ezer forintot kapott ellenfeleitől a parlamenti székére, addig Amerikában egy baloldali NGO kampányhonlapot készített Romney vagyonának és kijelentéseinek érzékeltetéséhez. Ezen kiszámolhatjuk mennyibe kerülnek a dolgok “Romney-dollárra” számítva.

Az egyszerű algoritmussal működő honlap megmondja, hogy az egyes fogyasztási cikkek és szolgáltatások mennyibe kerülnek Mitt Romney keresetéhez arányosítva. Tehát, saját keresetünket beírva megtudhatjuk, hogy a republikánus elnökjelöltnek mennyit kéne fizetnie, ha neki is annyit kéne adnia a különböző termékekért mint nekünk, átlagos amerikainak. Míg egy átlagos amerikai háztartás keresete egy dollár, addig a volt massachussettsi kormányzóé 360,62. Így az oldalról kiderül, hogy Romneynak kb. 580 dollárba (120 ezer forint) egy doboz tojás, egy gallon benzin kb. 1000 dollárba (200 ezer forint), míg mondjuk egy pizza 3200 dollárba (680 ezer forint) kerülne. A különbség megdöbbentő, tökéletes az állampolgárok zsebében levő bicskák kinyitásához és így a Romney-ellenes érzületek felkorbácsolásához.

A készítők szerint, az akció arra jó, hogy más megvilágításba helyezze az elnökjelölt adózással vagy szociális támogatással kapcsolatos kijelentéseit.

Zárójeles megjegyzés: az Elektor nem igazán érti, hogy az MSZP-s Gúr Nándoron kívül miért nem csinált komolyabb akciót egyik ellenzéki párt sem a gazdasági miniszter kijelentéséből? Miért nem készült egy hasonló honlap, hogy érzékeltethessék a választókkal a kommunikációs szarvashibát?




Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektor.blog.hu/api/trackback/id/tr174113197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása