Elektorblog

Az Elektor a politikai kommunikációban is végbemenő permanens technológiai forradalom legújabb trendjeinek, alkalmazásainak és gyakorlatainak bemutatásával kívánja segíteni az olvasók eligazodását. A politikai kampányok monitorozása mellett nyomon követjük különböző szakmai oldalak írásait, valamint a szakmai szervezetek publikációit, tevékenységét is. >>>>>

12/02/16 Köz-A-Robot: automaták a közszférában

and.ferenczi

Egy amerikai technológiai hírportál, a GovTech összeállítást közölt, milyen érdekesebb automatákat alkalmaznak a közszféra különböző intézményei. Az Elektor most ezek közül mutat be néhányat.

Automata az altesti vágyakhoz

A pennsylvaniai Shippensburg Egyetem különböző fogamzásgátló és terhességmegszakító cikkekkel feltöltött automatát állított a campusára. A gépben megtalálható az óvszer és a terhességi teszt mellett még az ún. 72 órás tabletta, amely az aktus utáni három napban még meg tudja szakítani a nem kívánt terhességet. 

Automata szomjúság ellen

Szintén pennsylvaniai a következő automata. Köztudott, hogy az Egyesült Államokban rendkívül szigorúak az alkoholárusítási szabályok. Így van ez Pennsylvaniában is, ahol egy állami szerv az egyetlen illetékes, aki árulhatja a szeszes italokat. A keleti-parti államban gondoltak egyet és elkezdtek borautomatákat telepíteni az áruházakba, így nem kell a liquor store-ok nyitva tartására ügyelni a szomjazó puritánoknak és amishoknak.

Automata a munkához

A kaliforniai Sacramento kormányzati szerveinél az ott dolgozók könnyedén szerezhetnek munkájukhoz olyan alapvető felszereléseket, mint a szigetelő szalag vagy a gumikesztyű. Az alkalmazottaknak csak igazolványukat kell az automata olvasójához érinteni és már a kezükben is van a szükséges eszköz. Az automata ezáltal, nem csak a időt takarít meg, de a pazarlást is csökkenti, hiszen minden felhasználót regisztrálni lehet.

Automata a tanuláshoz

A University of Florida a sokat tanuló diákjainak akart segítséget adni. Az iskola egy olyan automatát telepítettek az egyetemi könyvtárhoz, amelyből toll, papír, ceruza vagy radír vásárolható a túlfeszített vizsgaidőszakhoz.

Láttál esetleg egy érdekes automatát itthoni vagy külföldi közszféra intézményeiben? Írd meg kommentbe vagy küldd el az Elektornak!




Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektor.blog.hu/api/trackback/id/tr194119673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása