Elektorblog

Az Elektor a politikai kommunikációban is végbemenő permanens technológiai forradalom legújabb trendjeinek, alkalmazásainak és gyakorlatainak bemutatásával kívánja segíteni az olvasók eligazodását. A politikai kampányok monitorozása mellett nyomon követjük különböző szakmai oldalak írásait, valamint a szakmai szervezetek publikációit, tevékenységét is. >>>>>

12/06/13 Uganda nem Spanyolország!

and.ferenczi

Kisebb diplomáciai perpatvart okozott a spanyol miniszterelnök, mikor az Európai Unióval folytatott bankmentő tárgyalások során lelkesítő SMS-t írt pénzügyminiszterének.

A spanyolok bajban vannak. Még mindig. A spanyol bankrendszer meg főleg. Ezért egész Európa és a világ pénzpiacai azért szorítottak, hogy sikerüljön a spanyol kormány és a nemzetközi szervezetek közötti megállapodás a bankok megmentéséről. Az El Mundo c. spanyol napilap szerint ekkor, a kőkemény euró százmilliárdokról szóló tárgyalásokat megelőzően, Mariano Rajoy, konzervatív spanyol miniszterelnök a következő SMS-t írta pénzügyminiszterének:

“Tarts ki, mi vagyunk a 4. legerősebb hatalma Európának. Spanyolország nem Uganda!”

Szegény ugandaiaknak se kellett több. Az enyhén szólva nem píszí kiszólást az afrikai nemzet büszke tagjai twitter -és videóüzenetekben kérték ki maguknak. Az #UgandaisnotSpain hashtaggel ellátott tweetek rögtön elárasztották a netet, melyekben statisztikai adatok, elemzések egész sora hasonlította össze a két ország gazdasági teljesítményét. Legszembetűnőbb adat természetesen a GDP volt. Míg Spanyolország, a 2008-as válság óta -2,5%-os csökkenést tudhat magáénak, addig az afrikai ország +17%-os növekedést. Ennyit a lesajnált afrikaiakról.

elmundo.jpg

Magyarországon legutóbb az derült ki, hogyan kommunikált egymással a volt pénzügyminiszter, Oszkó Péter és a Fidesz meghatározó gazdaságpolitikusa, Varga Mihály a nemzeti légitársaság és más stratégiai vállalatok sorsát illetően.

„Malév igen, MOL nem. Üdv V.”

Az SMS-ek tömör gyönyöre ez. Szívesen belekukkantanánk a magyar politikusok telefonjaiba, milyen további üzenetekkel bombázhatják egymást nap-mint-nap.




2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://elektor.blog.hu/api/trackback/id/tr474585627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

untermensch (törölt) 2012.06.13. 20:58:02

Kicsit gáz így, hogy 4-ik. A sorszámnevek használatát általánosban tanítják. Persze indexes blogoláshoz nem kell általános, tudom.


süti beállítások módosítása